Vitrinekasten

De mooiste vitrinekasten voor in jouw interieur

Toen we gingen verhuizen, wisten we één ding zeker: een vitrinekast mag niet ontbreken! Dit keer wilden we gaan voor een slag groter, zodat we er genoeg spullen en glazen in konden opbergen. We hebben weer gekozen voor een zwarte kleur, omdat dit goed matcht bij onze meubels, maar ook de raamdecoratie. Lees je mee? Dan laat ik onze aanwinst zien!

Tips voor het kiezen van een vitrinekast

Om te beginnen is het slim om te kijken naar de afmetingen: hoe groot wil je dat de vitrinekast is en wat staat mooi in de kamer? Een te kleine kast zorgt ervoor dat het helemaal wegvalt in de ruimte. Kies je voor een te grote kast, dan maakt het de ruimte een stuk kleiner. Kijk dus ook goed naar de plek waar de kast komt te staan en hoeveel ruimte je rondom de kast over hebt.

Als je naar de kleur van een kast kijkt, zijn er verschillende opties. Wil je dat de kleur er echt uitspringt of wil je juist dat het op een lijn ligt met de rest van je interieur? Dit is een hele persoonlijke keuze en ik moet ook zeggen dat ik dit bij ieder huis en elk interieur weer anders vindt. Het is beide heel mooi namelijk, maar het moet bij je passen!

BLenS-Furniture

Al onze eerdere vitrinekasten zijn van BLenS-Furniture, zo hebben we deze ook gekocht bij BLenS-Furniture. Bij hen kun je niet alleen terecht voor zulke mooie vitrinekasten, maar nog veel meer: van salontafels, kasten, kisten, nachtkastjes tot accessoires. Het zijn industriële stoere meubels, met een unieke uitstraling. Ik hou ervan!

Wat ik zo mooi vind is dat alle zwarte details in ons huis terugkomen in deze kast. Boven de kast hebben we zwarte spots, naast de kast een zwarte lamp, de zwarte houten jaloezieën en ga zo maar door.

Onze vitrinekast

De kast die wij hebben gekozen is de Svolkus. De kast heeft een afmeting van 175x130x40 cm en is daarmee echt een blikvanger voor in je interieur. De ijzeren vitrinekast heeft twee deuren met glas erin en twee lades onderin. Daarnaast heeft de kast drie mango houten legplanken. Dit geeft het een warme uitstraling!

De kast kun je precies zo aankleden als jij dat wil. Een mooie plant erop (of meerdere planten), je kunt er servies in zetten of iets anders. Maak er jouw persoonlijke kast van! Zo hebben wij er ook dingen in gezet die voor ons persoonlijke herinneringen zijn, maar hebben we het ook functioneel ingericht met (wijn)glazen.

Ben je ook op zoek naar een vitrinekast of een andere soort kast? Neem dan zeker even een kijkje bij BLenS-Furniture. Er is ontzettend veel keuze en je haalt er echt een uniek meubelstuk mee in huis. I love it.

* Deze blog is tot stand gekomen in samenwerking met BLenS- Furniture. Wij hebben een korting ontvangen op dit product.